Finoven

De finoven is leverbaar in 18 uitvoeringen, klein tot groot, bepaald aan aan de hand van het aantal kubieke meters van uw woning. Voor een persoonlijk advies op maat, kunt u het beste even contact met ons opnemen via onderstaande link.

Bekijk in de webshop
Direct contact over dit product
Tadelakt Romeins Oker

Tadelakt Tierrafino Stone is een waterafstotende stuc op basis van kalk, die binnen en buiten toepasbaar is. Met zijn marmerachtige uitstraling en stootvastheid, is Tierrafino Stone Tadelakt zeer geschikt voor badkamers, open haarden en ornamenten.

Bekijk in de webshop
Direct contact over dit product
Leemfinish Ayers Rock

Tierrafino leemfinish stuc is een natuurlijke leemstuc, ontwikkeld voor het afwerken en verfraaien van binnenmuren in woon- en werkruimten. Muren behandeld met Tierrafino leemfinish ogen stijlvol en stralen rust uit.

Bekijk in de webshop
Direct contact over dit product

Zelfbouw

Tigchelkachels en Tigchel finovens komen met een uitgebreide en geïllustreerde handleiding en zijn eenvoudig zélf te bouwen. Zowel de bouw van een Tigchel finoven als Tigchelkachel hoeft voor de handige “doe het zelver m/v” geen probleem te zijn. Wij ondersteunen en adviseren u graag bij de voorbereiding en het bouwen. Om goed geïnformeerd van start te gaan geven wij tevens gratis stookochtenden en workshops (leem)kachel bouwen.

Zelfbouwpakket Tigchel finoven

Bij het ontwerpen van uw eigen Tigchel finoven zijn de mogelijkheden eindeloos. U kunt kiezen voor een rechthoekige, strakke, organisch vormgegeven of ronde kachel met of zonder warmtebank, alle vormen en afmetingen kunnen door u worden gebouwd. Heeft u al een open haard? Deze kan ook worden omgebouwd tot een echte Tigchel finoven. Het behouden van het gezellige vuur en (veel) beter de warmte kunnen benutten zijn vaak de reden voor een dergelijke verbouwing.

Alle Tigchel finovens worden door ons als compleet zelfbouwpakket geleverd. Dit pakket bestaat uit een stookkamer van vuurvast Chamottebeton (droog stapelbaar), een stookdeur met deurglas (keuze uit meerdere deurtypen), aslade + deurtje (tevens luchttoevoer), twee veegluiken, een rooster, een bypass, een afsluitklep, een thermometer en de bouwtekeningen (mits standaardontwerp) met handleiding. De opbouwtijd varieert van ongeveer 70 tot 120 uren. Naast het zelfbouwpakket dient u onderstaande materialen nog aan te schaffen. Al deze materialen kunt u bekijken in onze showroom en via ons kopen.

– Betonbanden als buffer/ massa (aantal varieert per Tigchel finoven).
– Metselstenen en de mortel voor het metselen van de ombouw.
– De afwerking (stuc) van de Tigchel finoven.

Hieronder ter illustratie enkele “praktijk” foto’s en een filmpje wat laat zien dat het bouwen van een Tigchel finoven goed zelf uit te voeren is.

 

Zelfbouwpakket Tigchelkachel

Alle Tigchelkachels worden door ons als compleet droogstapelbaar pakket geleverd, inclusief deuren, asla en eventuele optie’s, uitgebreide bouwtekeningen en de stookhandleiding. Na een korte opbouwtijd van slechts enkele uren, vergemakkelijkt doordat alle componenten genummerd zijn, is hiermee uw eigen Tigchelkachel direct stookklaar!

Hieronder ziet u enkele van de tekeningen uit de handleiding welke bij het opbouwpakket worden geleverd. Tevens ter illustratie ook enkele “praktijk” foto’s en een filmpje wat laat zien dat het bouwen van een Tigchelkachel (6D) heel goed zelf uit te voeren is.

 

 

In gezamenlijk overleg kunnen we bekijken welke kachel voor u het meest geschikte model is. Heeft u vragen of wilt u graag advies, neem dan contact met ons op via 0575 432 331 of info@ecofinovens.nl. Wilt u graag een Tigchelkachel in het echt bekijken, kom dan naar onze showroom in Toldijk (nabij Zutphen, Gelderland).