Finoven

De finoven is leverbaar in 18 uitvoeringen, klein tot groot, bepaald aan aan de hand van het aantal kubieke meters van uw woning. Voor een persoonlijk advies op maat, kunt u het beste even contact met ons opnemen via onderstaande link.

Bekijk in de webshop
Direct contact over dit product
Tadelakt Romeins Oker

Tadelakt Tierrafino Stone is een waterafstotende stuc op basis van kalk, die binnen en buiten toepasbaar is. Met zijn marmerachtige uitstraling en stootvastheid, is Tierrafino Stone Tadelakt zeer geschikt voor badkamers, open haarden en ornamenten.

Bekijk in de webshop
Direct contact over dit product
Leemfinish Ayers Rock

Tierrafino leemfinish stuc is een natuurlijke leemstuc, ontwikkeld voor het afwerken en verfraaien van binnenmuren in woon- en werkruimten. Muren behandeld met Tierrafino leemfinish ogen stijlvol en stralen rust uit.

Bekijk in de webshop
Direct contact over dit product

Workshops

Zelf bouwen tigchelkachel houtkachelBij Ecofinovens delen we graag onze passie voor accumulerende houtkachels, de Tigchelkachel en de Tigchel finoven, en het werken met natuurlijke producten. Via workshops en informatie-ochtenden proberen we deelnemers voldoende kennis mee te geven om een goed geïnformeerde beslissing te nemen over de aanschaf van een accumulerende houtkachel of om zelf een leemkachel of Tigchelkachel te bouwen.

U kunt u nu inschrijven voor onderstaande workshops.

Houtstookochtend: nieuwe data volgen.

Deze informatieochtend gaat over verantwoord en hoogrendement houtstoken met de Tigchelkachel en Tigchel finoven. Verantwoord houtstoken is zowel gunstig voor het klimaat/milieu als uw portemonnee! Een boeiende en informatieve ochtend waarbij wij tevens een houtkachel stoken. U kunt dan zelf ervaren hoe simpel, met weinig stookhout en moeite, een houtkachel wordt aangestoken en vervolgens genieten van de heerlijke langdurige stralingswarmte van één stookbeurt. Deze informatieochtend is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn om meer te weten over het stoken van een accumulerende houtkachel. Aansluitend kunt u nog blijven voor een uitleg over de (op)bouw van onze accumulerende houtkachels (zie workshop introductie leemkachel bouwen).

  • De ochtend duurt van 10.00u tot 11.00u.
  • incl. koffie/thee.
  • Deelname is gratis.

Wilt u zich opgeven voor deze informatieochtend, stuur dan een mailtje naar info@ecofinovens.nl.

Workshop leemkachel bouwen: nieuwe data volgen.

In een ochtend geven we de deelnemers kennis mee over de werking en de opbouw van een leemkachel.  Aan de hand van de bouwtekeningen en een praktijkvoorbeeld nemen we de opbouw van de stookkamer en de afwerkingsmogelijkheden door. Deze introductie is bedoeld voor mensen die graag een eigen leemkachel bouwen en zodoende goed geïnformeerd van start kunnen gaan met het bouwen.

  • De ochtend duurt van 10.00u tot 12.00u.
  • incl koffie/thee.
  • Deelname is gratis.

Wilt u zich opgeven voor deze introductie, stuur dan een mailtje naar info@ecofinovens.nl.

Klik hier om een instructievideo te zien over het bouwen van een leemkachel en het stoken van een houtkachel.

Onderstaand een foto-impressie van de opbouw van een leemkachel.