Bekijk referenties van Werking Tigchelkachel

Werking Tigchelkachel

De Tigchelkachel is volledig opgebouwd uit prefab-elementen welke in Nederland handmatig vervaardigd zijn. Deze elementen passen perfect in elkaar zoals veer en groef bij een houtverbinding. Door de “droogstapelmethode” is de kachel ook bijzonder geschikt voor zelfbouw.

tigchelkachel tegelkachel houtkachelDe Tigchelkachel wordt met hout gestookt en kan met één of twee stookbeurten van ongeveer 1-1,5 gedurende 12-24u de desbetreffende ruimte verwarmen. Hoe werkt dat proces precies? Deze Tigchelkachel hanteert het tegenstroomprincipe. De hete verbrandingsgassen die vrijkomen bij het stoken van de kachel worden door de gehele kachel geleidt. De stenen massa waar de kachel van gemaakt is, slaat deze warmte van de gassen op. De vuurvaste stenen van de kachel geven gedurende lange tijd deze warmte (stralingswarmte) af aan de omgeving. De warme kachel is ook ideaal om tegenaan te staan of zitten voor uzelf, uw (klein)kinderen of huisdieren.

Dankzij de unieke warmte eigenschappen van de Tigchelkachel betekent dit in de praktijk dat de kachel slechts één of twee keer per dag (ongeveer 1-1,5u) gestookt hoeft te worden en de rest van de tijd heeft u er geen omkijken naar en toch houdt u uw kamer dag en nacht lekker warm.

Tigchelkachel uitstekend getest!

Hoog rendement Tigchelkachel bevestigd door NEN-EN test. De Tigchelkachel is ‘cumlaude geslaagd’ voor test volgens NEN-EN 15250 met een rendement van méér dan 90%! Klik hier voor meer informatie.

Haardhout

Alle onbehandelde houtsoorten zijn geschikt om te branden in de Tigchelkachel, als ze maar droog zijn. Wilg, populier, naaldboom en pallethout branden goed in deze kachels zonder de bij stalen kachels bekende problemen als roetafzetting en schoorsteenbrand. Droog onbehandeld afbraakhout en hout van wegwerppallets is ook te gebruiken. Een vochtpercentage van circa 15-20% is voor alle houtsoorten optimaal. De lichte houtsoorten zijn zelfs beter dan de harde soorten. Kijk voor meer uitgebreide informatie op de stookwijzer (Stookwaarden inheems brandhout).
.

Tigchelkachels: compact & efficiënt

Tigchelkachels functioneren met een maximaal warmterendement zonder gebruik te hoeven maken van elektriciteit. Autonoom brandend op haardhout en een lange levensduur, beschikt u over een kachel uit de top van het warmte leverend segment. Een waardevolle investering voor nu en de toekomst!

Vind nog meer informatie over Tigchelkachels bij vraag en antwoord.

Heeft u vragen of wilt u graag advies, neem dan contact met ons op via 0575 432 331 of info@ecofinovens.nl. Wilt u graag een Tigchelkachel in het echt bekijken, kom dan naar onze showroom in Toldijk (nabij Zutphen, Gelderland).

Klik hier voor meer inspiratie.