Bekijk referenties van Modellen Tigchelkachel

Modellen Tigchelkachel

De Tigchelkachel is efficiënt, geeft veel comfort heeft een prachtig design, beschikbaar in twee verschillende uitvoeringen (D en DS) en in vier verschillende groottes. Onderstaand een kort overzicht met alle technische specificaties van de Tigchelkachel.

Technische specificaties tigchelkachels

Uitvoeringen

Het verschil tussen de Tigchelkachel D en de Tigchelkachel DS is naast de afmetingen van de kachel, de rand aan de boven- en onderkant van de kachel. Bij de Tigchelkachel D (linker foto) steekt deze iets uit, bij de Tigchelkachel DS is deze gelijk aan de gehele kachel (rechterfoto).

 

tigchelkachel tegelkachel houtkachelTigchelkachel 4D of 4DS

De Tigchelkachel 4 is onze kleinste kachel. Deze is in alle Tigchelkachelkleuren leverbaar. Er is hierbij keuze uit 4 deur uitvoeringen. Afhankelijk van de isolatiewaarde van de ruimte is dit een uitstekende keuze voor een kleine ruimte. In de zgn. LEW-woningen levert deze kachel zelfs voldoende stralingswarmte voor een ruime kamer. De afmeting van model D (HxBxD) bedraagt 115 x 70 x 70 cm en van model DS 119 x 65 x 65cm en deze kachel weegt ongeveer 600 kg.

tigchelkachel tegelkachel houtkachelTigchelkachel 6D of 6DS

De Tigchelkachel 6 is onze “standaard” kachel. Deze is in alle Tigchelkachelkleuren leverbaar. Ook hier kan worden gekozen uit 4 deur uitvoeringen. Afhankelijk van de isolatiewaarde van de ruimte is dit een uitstekende keuze voor een kleine ruimte. In de zgn. LEW-woningen levert deze kachel zelfs voldoende stralingswarmte voor een ruime kamer.  De afmeting van model D (HxBxD) bedraagt 150 x 70 x 70 cm en van model DS 154 x 65 x 65cm en deze kachel weegt ongeveer 800 kg.

tigchelkachel tegelkachel houtkachelTigchelkachel 8D of 8DS

De Tigchelkachel 8 is onze meestgevraagde kachel. Deze is in alle Tigchelkachelkleuren leverbaar. Er is hierbij keuze uit 4 deur uitvoeringen plus eventueel een verdiepte stookkamer en verhoogde deur. Hierdoor is vulling met langere stukken hout mogelijk in deze grotere stookkamer. Afhankelijk van de isolatiewaarde van de ruimte is dit een uitstekende keuze voor een grote/ruime kamer. Ook deze kachel is goed te combineren met LEW-woningen. De afmeting van model D (HxBxD) bedraagt 185 x 70 x 70 cm en van model DS 189 x 65 x 65cm en deze kachel weegt ongeveer 1000 kg.

Tigchelkachel 10D of 10DStigchelkachel tegelkachel houtkachel

De Tigchelkachel 10, onze grootste kachel. Leverbaar in alle Tigchelkachelkleuren en 4 deur uitvoeringen plus eventueel een verdiepte stookkamer en verhoogde deur. Hierdoor is vulling met langere stukken hout mogelijk in deze grotere stookkamer. Afhankelijk van de isolatiewaarde van de ruimte is dit een uitstekende keuze voor het aangenaam verwarmen van een grote/ruime kamer of atelierruimte. Ook deze kachel is goed te combineren met LEW-woningen. De afmeting van model D (HxBxD) bedraagt 220 x 70 x 70 cm en van model DS 224 x 65 x 65cm en deze kachel weegt ongeveer 1200 kg.

Wilt u een indicatie van de grootte van een Tigcbepalen-grootte-tigchelkachel verwarmen m3 en isolatiewaarde woninghelkachel in relatie tot het aantal te verwarmen m3 en de isolatiewaarde van de woning, bekijk dan afbeelding hiernaast. Het schema is uitgewerkt voor een geïsoleerde, matig geïsoleerde en goed geïsoleerde woning. Het schema is gebaseerd op directe stralingswarmte.

 

Kleuren

In tegenstelling tot veel andere kacheltype’s zijn de Tigchelkachels in wel 12 kleuren inclusief standaard grijs leverbaar. Om tot een juiste kleurkeuze voor uw interieur te komen is het raadzaam hiervoor een bezoek aan onze showroom te brengen. Wij hebben minimaal twee complete Tigchelkachels staan plus alle onderstaande kleurpanelen, zodat u zich goed kan oriënteren.

Kleuren tigchelkachel tegelkachel houtkachel

 

Stookdeuren

Er zijn naast de kleuren ook diverse combinatie’s van deuren en luikjes. Van gietijzer/klassiek tot RVS of zwart strak/modern. U kunt zelf bepalen welke uitvoering u het fraaist vindt. De 2 grote deuren rechts zijn alleen voor de Tigchelkachel 8D en 10D.

Deuren tigchelkachel tegelkachel houtkachel

 

Warmtebank

U kunt uw Tigchelkachel verder personaliseren door te kiezen voor een warmtebank. Bij het stoken van de kachel worden de warme rookgassen ook door de bank getransporteerd waardoor u heerlijk kan genieten van een verwarmde bank. Klik hier voor meer informatie over de extra opties van de Tigchelkachel.

 

Wij helpen u graag bij het maken van een keuze. Heeft u vragen of wilt u graag advies, neem dan contact met ons op via 0575 432 331 of info@ecofinovens.nl. Wilt u graag een Tigchelkachel in het echt bekijken, kom dan naar onze showroom in Toldijk (nabij Zutphen, Gelderland).

Klik hier voor meer inspiratie