Bekijk referenties van Extra opties Tigchelkachel

Extra opties Tigchelkachel

Extra opties maken uw Tigchelkachel nog completer. Door de extra opties van de Tigchelkachel (tegelkachel) heeft u de mogelijkheid uw houtkachel nog meer naar uw eigen hand te zetten. Naast de grootte van de kachel, kleur en de stookdeuren en -lades is het ook mogelijk om te kiezen voor een warmte bank, geïntegreerde gietijzeren bakoven, mechanische ventilatie als schoorsteen niet mogelijk is en externe luchttoevoer i.c.m. klimaat- en luchtbehandelingssysteem.

 

Warmte bank

Een eigen verwarmde bank behoort tot de mogelijkheden. De warmte bank wordt naast de Tigchelkachel geplaatst en verwarmd door de rookgassen die vrij komen bij het branden van de kachel. U kunt zelf een warmte bank (laten) ontwerpen en bouwen of u kunt kiezen voor hetzelfde materiaal als de Tigchelkachel. De bank gemaakt van hetzelfde materiaal als de kachel blijft net zoals de kachel heerlijk warm gedurende 12-24u.

Tigchelkachel met bakoven tegelkachelGeïntegreerde bakoven

De Tigchelkachel is uit te breiden met een gietijzeren bakoven. Deze optie is beschikbaar voor de modellen 6D, 8D en 10D. Tijdens het stoken van de kachel kunt u uw brood, pizza, taarten etc. afbakken.

Mechanische ventilatie

Als er geen mogelijkheid is voor het plaatsen van een schoorsteen, dan is het toch mogelijk om een Tigchelkachel te plaatsen. Door middel van mechanische ventilatie, via het dak of via de vloer, wordt de lucht geforceerd afgevoerd en kunt u dus genieten van uw houtkachel!

Combinatie met luchtwarmte systeem

Door de Tigchelkachel te combineren met een luchtwarmte systeem kunt u andere ruimtes en het tapwater gelijktijdig verwarmen met de warmte van de houtkachel. Deze oplossing is geschikt voor vrijwel iedere situatie. Het is zelfs mogelijk om geheel van het gas af te gaan en kunt u uw gasaansluiting opzeggen.

Klimaat- en luchtbehandelingssysteem

Een Tigchelkachel gaat ook goed samen met een klimaat- en luchtbehandelingssysteem. Door gebruik te maken van een externe luchttoevoer, onttrekt de kachel geen lucht uit de ruimte en kunnen beide systemen perfect functioneren. Heeft u een woning of kantoor met een klimaat- en/of luchtbehandelingssysteem, dan is door toepassing van een externe luchttoevoer het dus toch mogelijk om te kiezen voor een Tigchelkachel.

Heeft u vragen over de extra opties of wilt u graag advies, neem dan contact met ons op via 0575 432 331 of info@ecofinovens.nl. Wilt u graag een Tigchelkachel in het echt bekijken, kom dan naar onze showroom in Toldijk (nabij Zutphen, Gelderland).

 

Klik hier voor meer inspiratie