Koop producten van Tigchelkachels

Tigchelkachels

Tigchelkachels zijn een ideale warmtebron. De Tigchelkachel, ook wel tegelkachel, is een uiterst efficiënte accumulerende houtkachel. De kracht van de Tigchelkachel zit naast de geavanceerde stookkamer van vuurvaste stenen en het hoge verbrandingsrendement (>90%) ook in het feit dat de massief stenen ombouw zeer lang warmte uitstraalt. Met één of twee stookbeurten brandt de Tigchelkachel 1 tot 1,5 uur en wordt uw ruimte wel 12 tot 24 uur lang verwarmd. De kachel zelf wordt ook heerlijk warm, ideaal om tegenaan te staan of zitten voor uzelf, uw (klein)kinderen of huisdieren. Klik hier voor meer informatie over de werking van de Tigchelkachel.

 

Afscheid nemen hoef je niet van deze kachel, want een Tigchelkachel kan een leven lang mee! De Tigchelkachel wordt gebouwd uit Chamotte beton. Door de hoge kwaliteit, de geavanceerde stookkamer plus het feit de kachel is opgebouwd uit stapelbare pre-fab elementen, is de kachel ook verhuisbaar. Door de degelijke bouw en vrijwel volledige verbranding vergt deze kachel een minimum aan onderhoud. Tigchelkachels worden net zoals de Tigchel finovens geproduceerd in Nederland door Tigchelaar Tegelkachels.

Kleuren & modellen

De Tigchelkachels zijn beschikbaar in 2 modellen (D en DS), 4 groottes (4, 6, 8 en 10) en 12 verschillende kleuren. En daarnaast kunt u ook kiezen uit verschillende soorten stookdeuren en luikjes.

 

Tigchelkachel uitstekend getest!

Hoog rendement Tigchelkachel bevestigd door NEN-EN test. De Tigchelkachel is ‘cumlaude geslaagd’ voor test volgens NEN-EN 15250 met een rendement van méér dan 90%! Klik hier voor meer informatie.

Zelfbouw kachel

Door het feit dat de Tigchelkachel bestaat uit stapelbare pre-fab elementen is deze dus ook makkelijk in elkaar te zetten. Het opbouwen van deze kachel vergt een paar uur en is dan direct klaar voor de eerste stookbeurt.

In gezamenlijk overleg kunnen we bekijken welke kachel voor u het meest geschikte model is. Heeft u vragen of wilt u graag advies, neem dan contact met ons op via 0575 432 331 of info@ecofinovens.nl. Wilt u graag een Tigchelkachel in het echt bekijken, kom dan naar onze showroom in Toldijk (nabij Zutphen, Gelderland).