Extra opties Tigchel finoven

Maak uw Tigchel finoven nog completer. Door extra opties aan de Tigchel finoven (leemkachel) toe te voegen heeft u de mogelijkheid uw houtkachel nog meer naar uw eigen hand te zetten. Naast de grootte van de stookkamer, de vorm van de kachel, de stookdeuren en -lades en de afwerking is het ook mogelijk om te kiezen voor een warmte wand, warmte bank met of zonder verwarmde rugwand, warmtewisselaar aangesloten op uw CV, wand- of vloerverwarming, geïntegreerde bakoven, mechanische ventilatie als schoorsteen niet mogelijk is, externe luchttoevoer i.c.m. klimaat- en luchtbehandelingssysteem etc.

Warmte wand & warmte bank

Om de stralingscapaciteit van een Tigchel finoven nog verder te vergroten kan worden gekozen voor een extra warmte wand. Bij het stoken van de kachel betekent dat de rookgassen ook de extra wand zullen verwarmen. Niet alleen efficiënt, maar ook heerlijk comfortabel om tegenaan te staan of zitten. Een eigen verwarmde bank behoort ook tot de mogelijkheden. De warmte bank wordt als ware geïntegreerd in het ontwerp van de kachel. Ook hiervoor geldt dat de rookgassen die vrij komen bij het branden van de kachel, de bank zullen verwarmen. Heerlijk genieten op een koude (winter)dag!

Warmtewisselaar

Haal nog meer rendement uit uw houtkachel door een warmtewisselaar. De Tigchel finoven beschikt over een geavanceerd verbrandingssysteem, waardoor het stookhout zo volledig mogelijk wordt verbrand voor een optimale warmteopwekking. Door dit unieke verbrandingssysteem is de Tigchel finoven uitermate geschikt om aan de CV, vloer- of wandverwarming te koppelen met een warmtewisselaar. Bij het gebruik van een warmtewisselaar wordt 60% van de opgewerkte warmte afgegeven aan de ruimte en 40% gaat via de warmtewisselaar naar de CV, vloer- en/of wandverwarming. Zo bespaart u enorm op uw energiekosten! Onze warmtewisselaar is een rood koper buizensysteem en is vergelijkbaar met de warmtewisselaars van Toby Hafner.

Combinatie met luchtwarmte systeem

Door de Tigchel finoven te combineren met een luchtwarmte systeem kunt u andere ruimtes en het tapwater gelijktijdig verwarmen met de warmte van de houtkachel. Deze oplossing is geschikt voor vrijwel iedere situatie. Het is zelfs mogelijk om geheel van het gas af te gaan en kunt u uw gasaansluiting opzeggen.

Geïntegreerde bakoven

Tigchel finoven met bakoven houtkachel leemkachelDe Tigchel finoven is uit te breiden met een bakoven. Tijdens het stoken van de kachel kunt u uw brood, pizza, taarten etc. afbakken.

Mechanische ventilatie

Als er geen mogelijkheid is voor het plaatsen van een schoorsteen, dan is het toch mogelijk om een Tigchel finoven te plaatsen. Door middel van mechanische ventilatie, via het dak of via de vloer, wordt de lucht geforceerd afgevoerd en kunt u dus genieten van uw houtkachel!

Klimaat- en luchtbehandelingssysteem

Een Tigchel finoven gaat ook goed samen met een klimaat- en luchtbehandelingssysteem. Door gebruik te maken van een externe luchttoevoer, onttrekt de kachel geen lucht uit de ruimte en kunnen beide systemen perfect functioneren. Heeft u een woning of kantoor met een klimaat- en/of luchtbehandelingssysteem, dan is door toepassing van een externe luchttoevoer het dus toch mogelijk om te kiezen voor een Tigchel finoven.

Heeft u vragen over de extra opties of wilt u graag advies, neem dan contact met ons op via 0575 432 331 of info@ecofinovens.nl. Wilt u graag een Tigchel finoven in het echt bekijken, kom dan naar onze showroom in Toldijk (nabij Zutphen, Gelderland).

Klik hier voor meer inspiratie