Combineer uw houtkachel met een luchtwarmte systeem!

interieurfoto-keuken-met-tigchelkachel-6ds-grijsHaal nog meer rendement uit uw houtkachel met een luchtwarmte systeem.

De innovatie en ontwikkeling van energiebesparende oplossingen staan niet stil. Waar voorheen de Tigchel finoven te koppelen was aan een warmte wisselaar of een warmwater buffervat, is het nu ook mogelijk om zowel de Tigchelkachel als de Tigchel finoven in combinatie met een luchtwarmte systeem te laten functioneren. Het luchtwarmte systeem is speciaal ontwikkeld voor woningen waarbij gebruik gemaakt wordt van lage temperatuur verwarming zoals Tigchelkachel, Tigchel finoven, vloer-en wandverwarming.

De Tigchelkachel of Tigchel finoven geeft stralingswarmte aan de directe omgeving af. In de zelfde ruimte wordt het luchtwarmte systeem geplaatst. Het luchtwarmte systeem haalt de warmte uit de ruimte die vervolgens kan worden gebruikt om ruimtes in huis en douchewater te verwarmen. Het grote voordeel van een luchtwarmte systeem is dat hiervoor geen grondboring noodzakelijk is en daarmee vrijwel geschikt is voor iedere situatie. Een luchtwarmte systeem kan ongeveer 25% besparing opleveren op de jaarlijkse verwarmingskosten. Een luchtwarmte systeem heeft een gunstige invloed op het energielabel van de bestaande woning of de EPC van de nieuwbouw woning.

Wilt u graag meer informatie of advies? Neem dan contact met ons op via info@ecofinovens.nl of 0575 432 331. U bent ook van harte welkom in onze showroom om de Tigchelkachel en Tigchel finoven te bekijken.