Finoven

De finoven is leverbaar in 18 uitvoeringen, klein tot groot, bepaald aan aan de hand van het aantal kubieke meters van uw woning. Voor een persoonlijk advies op maat, kunt u het beste even contact met ons opnemen via onderstaande link.

Bekijk in de webshop
Direct contact over dit product
Tadelakt Romeins Oker

Tadelakt Tierrafino Stone is een waterafstotende stuc op basis van kalk, die binnen en buiten toepasbaar is. Met zijn marmerachtige uitstraling en stootvastheid, is Tierrafino Stone Tadelakt zeer geschikt voor badkamers, open haarden en ornamenten.

Bekijk in de webshop
Direct contact over dit product
Leemfinish Ayers Rock

Tierrafino leemfinish stuc is een natuurlijke leemstuc, ontwikkeld voor het afwerken en verfraaien van binnenmuren in woon- en werkruimten. Muren behandeld met Tierrafino leemfinish ogen stijlvol en stralen rust uit.

Bekijk in de webshop
Direct contact over dit product
Bekijk referenties van Leem kachel

Leem kachel

Leem kachels: accumulerende houtkachels geheel naar eigen ontwerp!

Onze leemkachels worden geproduceerd in Nederland en zijn gebaseerd op houtkachels afkomstig uit Scandinavië. In het hoge koude noorden is het een noodzaak om efficiënte, kwalitatief en betrouwbare kachels te hebben die zo lang mogelijk warmte kunnen afgeven. Onze leemkachel, de Tigchel finoven, is zo’n efficiënte warmte accumulerende houtkachel waar door middel van één stookbeurt een ruimte 12-24 uur met stralingswarmte wordt verwarmd.

Stralingswarmte

De stralingswarmte van een Tigchel finoven is te vergelijken met de warmte van de zon. De warmtestraling verplaatst zich onafhankelijk van luchtbeweging en verwarmt direct mensen, dieren en voorwerpen in de omgeving. Doordat de kachel de warmte buffert in de massa vuurvaste stenen waarvan de kachel gemaakt is, gaat weinig warmte verloren. De opgeslagen warmte wordt gedurende 12 tot 24 uur gelijkmatig aan de ruimte afgegeven. Stralingswarmte voelt prettig aan en draagt bij aan een gezond leefklimaat, aangezien het geen tocht, stofcirculatie, stank en gevoel van ‘droge’ lucht veroorzaakt.  Stralingswarmte is daarom vooral een uitkomst voor mensen met gevoelige luchtwegen of allergieën.

Efficiënte verbranding

De Tigchel finovens beschikken over een geavanceerd verbrandingssysteem. Het stookhout wordt geplaatst in de speciaal ontwikkelde hoog-rendement stookkamer waar de verbrandingstemperatuur zeer hoog kan oplopen. Deze verbranding wordt nog verder geoptimaliseerd, door de bijzondere verdeling van de verbrandingslucht via de tientallen nozzels (inblaasmondjes). Door de bouwvorm van deze ruimte vindt er aanvullend nog een ‘naverbranding’ plaats; alles uit het stookhout wordt op deze wijze zo volledig mogelijk verbrand voor optimale warmteopwekking. Hierdoor is er niet alleen minder hout nodig dan bij de traditionelere houtstook systemen, maar zijn tevens de afgevoerde rookgassen vrijwel geheel ontdaan van reststoffen. Goed voor mens en milieu. Dit wordt bevestigd door onderzoek van NIBE, waaruit blijkt dat de Tigchel finoven als warmtebron de beste keuze is vanuit zowel het binnen- als het buitenmilieu gezien.

Eigen ontwerp

De leemkachel is geheel naar eigen wens te bouwen. U bepaalt zelf de grootte en vorm van de stookkamer, kiest de gewenste stookdeur, asladeur, asluikjes en bepaalt hoe u uw kachel afgewerkt wilt hebben. De stookkamer van de Tigchel finoven is leverbaar in veel verschillende uitvoeringen, met daarbij per type gerelateerd, een aantal varianten in deuren, laden en luikjes. Als afwerking kunt u kiezen uit basis leemstuc, leemfinish, duro fijnleemstuc, listro glansleemstuc, tadelakt, beton ciré, leemverf, kalkverf van Auro, kookverf van Uula etc. Alle afwerkingssoorten kunt u komen bekijken in onze showroom. Veel keuze dus om naar eigen smaak uw houtkachel te (laten) ontwerpen en bouwen.

Heeft u vragen of wilt u graag advies, neem dan contact met ons op via 0575 432 331 of info@ecofinovens.nl. Wilt u graag een leemkachel  in het echt bekijken, kom dan naar onze showroom in Toldijk (nabij Zutphen, Gelderland).

Klik hier voor meer inspiratie