Finoven

De finoven is leverbaar in 18 uitvoeringen, klein tot groot, bepaald aan aan de hand van het aantal kubieke meters van uw woning. Voor een persoonlijk advies op maat, kunt u het beste even contact met ons opnemen via onderstaande link.

Bekijk in de webshop
Direct contact over dit product
Tadelakt Romeins Oker

Tadelakt Tierrafino Stone is een waterafstotende stuc op basis van kalk, die binnen en buiten toepasbaar is. Met zijn marmerachtige uitstraling en stootvastheid, is Tierrafino Stone Tadelakt zeer geschikt voor badkamers, open haarden en ornamenten.

Bekijk in de webshop
Direct contact over dit product
Leemfinish Ayers Rock

Tierrafino leemfinish stuc is een natuurlijke leemstuc, ontwikkeld voor het afwerken en verfraaien van binnenmuren in woon- en werkruimten. Muren behandeld met Tierrafino leemfinish ogen stijlvol en stralen rust uit.

Bekijk in de webshop
Direct contact over dit product
Bekijk referenties van Houtkachels

Houtkachels

Met onze houtkachels geniet u van heerlijke stralingswarmte!

Wij hebben twee verschillende soorten houtkachels in ons assortiment, de Tigchel finoven en de Tigchelkachel. Beide kachels worden gemaakt in Nederland, zijn gemaakt van vuurvaste stenen, beschikken over een zeer geavanceerde sto0kkamer en kunnen met één of twee stookbeurten van ongeveer 1 tot 2 uur een ruimte wel 12 tot 24 uur lang verwarmen. Deze kachels gaan levenslang mee doordat ze gemaakt zijn uit hoogwaardig materiaal en zijn voorzien van een speciaal ontwikkelde hoog-rendement stookkamer.

Tigchel finovens

Tigchel finovens (ook wel leemkachels) worden geproduceerd in Nederland en zijn gebaseerd op houtkachels afkomstig uit Scandinavië. In het hoge koude noorden is het een noodzaak om efficiënte, kwalitatief en betrouwbare kachels te hebben die zo lang mogelijk warmte kunnen afgeven. Een Tigchel finoven is zo’n efficiënte warmte accumulerende houtkachel waar door middel van één stookbeurt een ruimte 12-24 uur met stralingswarmte wordt verwarmd.

Klik hier voor meer Tigchel finoven inspiratie.

Tigchelkachels

De Tigchelkachel, ook wel tegelkachel, is een uiterst efficiënte accumulerende houtkachel. De kracht van de Tigchelkachel zit naast de geavanceerde stookkamer van vuurvaste stenen en het hoge verbrandingsrendement (>90%) ook in het feit dat de massief stenen ombouw zeer lang warmte uitstraalt. Met één of twee stookbeurten brandt de Tigchelkachel 1 tot 1,5 uur en wordt uw ruimte wel 12 tot 24 uur lang verwarmd. De kachel zelf wordt ook heerlijk warm, ideaal om tegenaan te staan of zitten voor uzelf, uw (klein)kinderen of huisdieren.

 

Klik hier voor meer Tigchelkachel inspiratie.

In gezamenlijk overleg kunnen we bekijken welke kachel voor u het beste geschikt is. Heeft u vragen of wilt u graag advies, neem dan contact met ons op via 0575 432 331 of info@ecofinovens.nl. Wilt u graag onze houtkachels in het echt bekijken, kom dan naar onze showroom in Toldijk (nabij Zutphen, Gelderland).