Afwerking Tigchel finoven

De Tigchel finoven is puur maatwerk en perfect af te werken met mooie, luxe natuurlijke materialen naar eigen inzicht. Op basis van de minimaal benodigde afmeting/ stenenmassa en de grootte van de stookkamer is de Tigchel finoven in elke gewenste vorm te ontwerpen en te bouwen. Dit geldt ook voor de afwerking van de houtkachel, hierin heeft u keuze uit verschillende soorten natuurlijke materialen die hieronder aan bod komen.

De basis van de Tigchel finoven bestaat uit vuurvaste en warmte absorberende elementen. De stookkamer van de Tigchel finoven is gemaakt van vuurvast chamotte beton en de rest van de kachel wordt opgebouwd uit leemstenen. Deze leemstenen bufferen de warmte en geven dit gedurende een periode van 12-24 uur af. Wilt u meer weten over de werking van de Tigchel finoven, klik dan hier.

Tigchel finoven 64, leemkachel, houtkachelLeemstuc

Leemstuc is de meest gekozen afwerkingsvorm van de Tigchel finoven. De kachel wordt gestuct met een basis leem en afgewerkt met leemfinish. De leemfinish is stuc en kleur in één, waarbij u keuze heeft uit 8 standaard kleuren. Als de gewenste kleur hier niet tussen zit, dan is het mogelijk om de standaard kleuren onderling te mengen of eventueel pigment toe te voegen. U kunt ook kiezen om uw kachel in plaats van met leemfinish te verven met een natuurlijke verf, zoals leemverf van Tierrafino of Ecotec. Klik hier voor meer informatie over leem, leemstuc en leem afwerkingsmogelijkheden.

Tigchel finoven 18, houtkachel, leemkachelListro glansleemstuc (stucco lustro)

Naast de standaard basis leemstuc in combinatie met leemfinish is het ook mogelijk de kachel af te werken met een listro glansleemstuc.  De natuurlijke stucco lustro is vermengd met plantaardige was, waardoor een prachtig glanzend effect ontstaat. Het aantrekkelijke van Listro is dat er bij het opbrengen subtiele kleurnuances ontstaan door verschillen in diepte van de glans. Listro wordt vaak gekozen om een bijzonder accent te geven.

Kalkstuc

Wilt u een gladde matte afwerking van uw houtkachel, dan is een basis kalkstuc in combinatie met een kalkfinish een optie. Wilt u de kachel graag in een speciale kleur, dan kunt u de kalkfinish afwerken met een kalkverf van bijvoorbeeld Auro. Kalkstuc ondersteunt net zoals leemstuc een gezond leefklimaat en is damp-open. Daarnaast heeft kalkstuc een hoge PH-waarde en wordt ook veel gebruikt in natte ruimtes zoals kelders, badkamers etc.

Beton Ciré

Tigchel finoven 64, leemkachel, houtkachelOok Beton Ciré zal uw kachel een mooie exclusieve uitstraling geven. Beton Ciré is een betonstuc beschikbaar in meer dan 50 verschillende kleuren. Het materiaal is perfect te combineren met een houtkachel, maar ook op de vloer in combinatie met vloerverwarming. Beton ciré is waterdicht, naadloos, 100% ecologisch en heeft een heel natuurlijk en levendige uitstraling.

Tadelakt

Tadelakt wordt veel toegepast in badkamers, omdat het een waterdicht stucwerk is, maar kan uw houtkachel ook een zeer luxe en warme uitstraling geven.toldijk-woonkamer-en-finoven Tadelakt is een kalkstuc waarmee vrijwel elke denkbare vorm gemaakt kan worden. De tadelakt is in twee vormen verkrijgbaar, de originele Marokkaanse tadelakt en de onderhoudsvrije Spaanse tadelakt.

Naast de kachels zijn al deze vormen van natuurlijk stucwerk bij ons in de showroom te bekijken. Heeft u vragen, wilt u graag deskundig advies of een afspraak. Neem contact met ons op via 0575 432 331 of info@ecofinovens.nl.

Klik hier voor meer inspiratie of bezoek onze showroom in Toldijk (nabij Zutphen, Gelderland) om meerdere Tigchelkachels en Tigchel finovens in het echt te bekijken.